+31 (0)10 30 30 375 | info@dcr-certification.com

Doel van de norm

Een tijd waarin hedendaagse belangen, zoals van het milieu, steeds belangrijker worden en meer aandacht krijgen, is er de mogelijkheid om uw bedrijf via een internationale standaard te laten certificeren. Hiermee toont u aan dat u milieu prioriteit geeft en de ambitie heeft uw milieu-footprint te verlagen. Het doel van de ISO14001:2015 norm is dan ook om uw bedrijf handvatten te bieden om een passend milieumanagementsysteem op te bouwen.

Inhoud van de norm

ISO14001:2015 is een norm welke voorkomt uit de high level structure (HLS). Hierdoor is de norm continue bezig met de hulp aan u middels het fenomeen Plan-Do-Check-Act. In zeven hoofdstukken worden u handvatten geboden ter verbetering van uw milieuprestaties als bedrijf. Denk hierbij aan een verbetering in de hele keten van uw bedrijfsvoering, van order-acceptatie, inkoop, realisatie tot beëindiging van opdrachten en alles wat hierbij komt kijken.

Resultaat van een gecertificeerd managementsysteem

Het resultaat van een gecertificeerd managementsysteem heeft veel voordelen. Het milieumanagementsysteem zal bijdragen aan een verbetering van milieuprestaties van uw bedrijf en niet geheel onbelangrijk ook bepaalde kosten omlaag zal brengen. Denk hierbij aan energiekosten of brandstofkosten, maar ook een reducering in kosten met betrekking tot afvalstroombeheer. In gevallen kan het voorkomen dat uw (potentiële) opdrachtgevers eisen stellen met betrekking tot deze certificering.

Werkwijze certificeringstraject

Het certificeringstraject via Dutch Certification Registars bestaat uit een traject van drie jaar. Het eerste jaar wordt een certificeringsaudit uitgevoerd. Tijdens de certificeringsaudit beoordelen wij het systeem en de uitvoering op volledigheid. Het tweede en derde jaar zijn zogenoemde controle audits. Hierbij beoordelen wij de werking van het systeem binnen uw bedrijf en wordt dieper ingegaan op aspecten van uw bedrijfsvoering. Na het drie jarige traject start deze weer opnieuw.

Wilt u meer informatie? Vul dan het formulier hieronder in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Velden met * zijn verplicht om in te vullen.
DUTCH CERTIFICATION REGISTRARS

CONTACT US

Kleiweg 347 | 3045 PK Rotterdam 
Postbus 35041 | 3005 DA Rotterdam 
The Netherlands

+31 (0)10 30 30 375
info@dcr-certification.com

© Copyright 2020